MX World

17/07/2022 15:55 - geplaatst door Stingray

Jago Geerts nam resoluut het commando in reeks twee. Maar hij ging wijd, te wijd, en zo wist Tom Vialle hem meteen voorbij te razen. Na een ronde leidde Vialle voor  Geerts, Simon Langenfelder, Kevin Horgmo en Thibault Benistant. En dag zette Geerts alles op alles. Rondenlang  probeerde hij Vialle van de wijs te brengen. Met nog tienminuten te gaan lukte dat. Vialle ging - alweer - van de baan, en dat gaf Jago vleugels. Maar Vialle kwam weer, en ik denk dat ze in een ruime straal rond Balen op het puntje van hun stoel hebben gezeten als men de race bekeek. Op zo'n ogenblik ga je je ergeren aan het gebrek aan blauwe vlaggen. Maar de ontlading was groot want Jago won het duel met Vialle. Boven op kwam de eindzege en alweer twee puntjes extra weg in de WK-stand. Maar wat een helden, allebei. Langenfelder werd derde in de reeks voor Benistant en Horgmo. Liam Everts, als 25-ste gestart, rukte  op naar de 9-de plaats. Lucas Coenen haalde zijn eerste twee WK-punten binnen, broer Sacha gaf op.

Foto Jago Geerts