MX World

19/07/2022 08:02 - geplaatst door Stingray

Kevin Horgmo van F&H Racing is tijdens de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Loket, Tsjechie dicht bij het podium gekomen. In de eerste manche wist Horgmo in de eerste paar bochten al een aantal plaatsen te winnen en begon op een zesde plaats aan de wedstrijd. Niet veel later stootte hij door naar een vijfde plaats. Hij zette de druk op de ketel bij de vierde man en dit zorgde ervoor dat deze in de voorlaatste ronde een fout maakte waardoor hij deze positie over kon nemen en vierde werd.

Verder lezen....

Ook in de tweede manche kwam hij goed uit de start en werkte zich tijdens de eerste ronde al op naar een vierde plaats. De hele manche had hij de derde man in het vizier maar door een foutje in de slotfase verloor hij de vierde plaats en werd als vijfde afgevlagd. 
Met deze resultaten eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap.
Kevin Horgmo: “Beide starts pakten niet zo goed uit maar we hadden de eerste paar bochten goed bestudeerd en daardoor kon ik gelijk rijders passeren. In de eerste manche reed ik een sterke wedstrijd op een vierde plaats en ook in de tweede manche ging het goed totdat ik wat foutjes begon te maken. Na wat tegenslag op zaterdag kwamen we vandaag sterk terug. We kwamen dichtbij het podium vandaag en dat is goed. Ik moet er hard voor blijven werken. Twee holeshots in Lommel zou mooi zijn.”

Jed Beaton reed sterk in de eerste tien minuten van de eerste manche want hij kwam van buiten de top twintig terug naar een zestiende plaats totdat hij in contact kwam met een andere rijder waarbij er spaken in zijn voorwiel afbraken waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Gebrand op een goed resultaat ging hij in de tweede manche van start. In de beginfase werkte hij zich op vanaf een tiende naar een zevende plaats. In de eerste helft van de wedstrijd wist hij deze positie in handen te houden. In de tweede helft van de wedstrijd moest hij een paar plaatsen prijsgeven en finishte op een nette tiende plaats. In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft hij op een zeventiende plaats.
Jed Beaton: “In de eerste manche was het probleem dat het voorwiel brak. Ik maakte inhaalmanoeuvres en vocht voor een vijftiende/zestiende plaats. Het gevoel was toen al goed en in de tweede manche ging het sinds tijden weer eens echt lekker. Ik weet dat ik het kan maar ik had deze wedstrijd nodig voor het vertrouwen. Het had nog net iets beter gekund als de wedstrijd conditie er geweest was maar tot nu toe is het een moeilijk jaar geweest voor mij na mijn blessure. In de laatste drie ronden kreeg ik het zwaar door de hitte! Het is een stap in de goede richting en dit moeten we verder zetten. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Lommel. Het is altijd zwaar maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik heb veel in het zand gereden en mijn conditie begint terug te komen.”

Photocredits - Full Spectrum Media