MX World

19/07/2022 08:03 - geplaatst door Stingray

Liam Everts, de Diga Pro Cross rijder vestigt steeds meer de aandacht op zich in het WK MX2. Hij bevestigt zijn stijgende vorm op de MXGP in Loket. Conrad Mewse, overgestapt op de 450 SX-F moest zich wat aanpassen aan de kracht van de motor en de harde baan in Loket en had het in beide races moeilijk.

Lees verder.....

Liam Everts worstelde zaterdag een beetje met de baan- en motorafstelling, maar wist zich op de negende plaats te kwalificeren voor de races van zondag. Op de racedag was Everts in een uitstekende bui en vond hij al snel zijn ritme in de eerste race en eindigde als zevende. In de tweede race viel Liam Everts na de start in de eerste bocht en moest zich een weg door het hele veld vechten. Na 30 minuten en twee ronden pakte Liam de geblokte vlag op een schitterende negende plaats. In het dagelijks klassement staat Liam achtste in het algemeen klassement.

Liam Everts: “Zaterdag had ik wat moeite met de afstelling, maar na een paar kleine aanpassingen konden we een prima afstelling vinden voor zondag. Ik ben zeer tevreden over het weekend en ben blij met de twee top 10 resultaten. Nu moet ik me volgend weekend volledig focussen op mijn thuisrace in Lommel.”

De 23-jarige Brit Conrad Mewse, die dit weekend zijn debuut maakte voor DIGA Procross KTM Racing in de MXGP-klasse, kijkt terug op een moeizame MXGP in Tsjechië. Zowel zaterdag als zondag worstelde Conrad Mewse met de kracht van de motor en de zware baan en was daardoor niet in staat om het gebruikelijke tempo vast te houden.

Conrad Mewse: “Plaats 27 en 24 waren niet wat ik wilde voor mijn debuut, maar aangezien we maar één harde track eerder hadden getest, was dit het beste wat ik had kunnen doen. Ik kijk ernaar uit om volgende week het diepe zand van Lommel te betreden.”