MX World

21/07/2022 10:02 - geplaatst door Stingray

We gaven al aan  dat WSC had mee gedeeld dat de GP van Tsjechië niet in Dalecin zou gereden worden, maar verkaste naar Kaplice.

Onder Thor, het persbericht van WSC, de promotor van het WK zijspannen.

Na de dramatische vierde ronde in Lange Estland, waarin Etienne Bax en Ondrej Cermak met tien plaatsen werden bestraft en daardoor de voorsprong in de reeks kwijtraakten, waren alle ogen gericht op de volgende ronde in Dalecin, Tsjechië. Met zo'n korte titeljacht van zes ronden en twaalf races voor 2022, hing de kans voor Bax/Cermak om die verloren punten in te halen af ​​van de beschikbaarheid van de volledige kalender. Vanwege diverse moeilijkheden - het wereldwijde financiële klimaat, problemen met de lokale overheid en andere factoren waar iedereen geen controle over heeft -  kan de geplande vijfde ronde in Dalecin nu niet verlopen zoals bedoeld. Gezien het toch al verkorte schema en het toegevoegde belang van een waardige en zinvolle jacht op het kampioenschap, zochten WSC, de FIM en alle betrokken partijen dringend een vervangende locatie. We zijn verheugd aan te kondigen dat het Kaplice-motorcrosscomplex in Zuid-Bohemen, dicht bij de Oostenrijkse grens, nu heeft toegezegd de GP op de geplande data (3-4 september) te houden. Dat is geweldig nieuws en het resultaat van een grote mate van samenwerking tussen alle partijen. Ronde vijf ligt dus nog steeds op schema en we kijken allemaal reikhalzend uit naar het gebruikelijke warme welkom dat wordt gegeven door de Tsjechische toeschouwers en het grote publiek op wat een cruciaal weekend zal zijn voor de titelverdediger en de nieuwe serieleiders Kert Varik en Lari Kunnas. WSC wil alle betrokkenen bedanken voor hun hulp bij deze late verandering en hopen oprecht in de toekomst met de Dalecin-organisatoren samen te werken. Houd de sociale media van WSC en hier op www.fimsidecarcross.com in de gaten voor al het nieuws/actie als het zich voordoet.