MX World

13/08/2022 16:02 - geplaatst door Stingray

EMX Open: gemakkelijke zege voor Antonio Butron. In de eerste meters kreeg hij gezelschap van de Litouer Domantas Jazdauskas, maar die schrok zich een ronde later ondersteboven. Dan probeerde Erki Kahro aan te haken, samen met Tomas Kohut. Echter, de drang van Gert Krestinov was groter en die beenden vanuit tiende stelling naar de tweede plaats, goed gevolgd door Juuso Matikaïnen, ook al vanuit de tweede rij. Kohut bleef wel vierde voor Andero Lusbo, de derde man vanuit de tweede rij. Butron blijft leider en Kohut neem - voorlopig? - de tweede plaats over van Michael Sander.

Vervolg onder Thor.

EMX 250: schitterende reeks op gang getrokken door Hakon Österhagen voor onder andere onze landgenoot Lucas Coenen en Nederlander Rick Elzinga. Maar nog in de eerste ronde spoorde Coenen naar de leiding en leek daar goed te zitten. Tot hij ten val kwam en als vierde hernam met voor zich Österhagen, Elzinga en een opdringerige Camden McLellan. De Zuid-Afrikaan ging vol aan en nam Elzinga te grazen. Coenen slipperde in het spoor van Mc Lellan mee voorbij de Noor. Getwee trokken ze op zoek achter leider Österhagen. En die moest er aan. Dan gingen McLellan en Coenen in de clinch voor de reekszege. De Belg was te sterk en maakte zo zijn slippertje op grandioze wijze goed. Ondertussen probeerde Elzinga de kloof te vergroten op Cornelius Toendel maar die werd wel vierde. Mooi wark ook van de Italiaanse ploegmakker van Elzinga, Andrea Bonacorsi die van heel ver terug kwam. Quentin Marc Prugnières, de Franse revelatie in Zweden kwam al in de start ten val. In de top drie verandert niets.  Elzinga kan morgen kampioen worden., hij komt nog 4 punten te kort. Zilver zit er ook in voor Coenen, maar de kloof op toendel bedraagt 25 punten.

EMX 125: Cas Valk werd kampioen, dat verdient een apart verhaal.