MX World

13/08/2022 16:05 - geplaatst door Stingray

MX2: begon al dan niet met een valse start. Jago Geerts en Co. werden terug geroepen. In de herstart snorde Mikkel Haarup voorop voor Geerts, Roan Van de Moosdijk, Tom Guyon en Kay Karssemakers. Geerts greep snel naar de leiding terwijl Karssemakers door Simon Langenfelder te grazen werd genomen na een mooi manoeuvre van de Duitser. Kay zou nog onder zwaar vuur komen te liggen van Liam Everts, Tom Vialle en Kevin Hörgmo en zou het na enkel ronden moeten afleggen, waarbij Vialle de beste van de drie achtervolgers was. ondertussen was Van de Moosdijk op twee komen rijden. Bij het aansnijden van het laatste kwart wedstrijd reed Geerts comfortabel voorop. En toen viel het beeld weg........ Volgens de lapcharts kreeg Vialle nog een tik toen hij - niet gezien - werd gepasseerd door Kay De Wolf en Liam Everts.  Maar goed de posities lagen vast met Geerts als ontspannen winnaar voor Moosdijk, Haarup, Langenfelder en Thibault Benistant. Liam Everts werd zevende.

Voor de MXGP: Thor!

MXGP: Alweer kopstart voor Seewer, die evenwel maar een ronde het commando behield. Hij werd  voor de pitlane gepasseerd door Romain Febvre, en kreeg druk langs achter van Brian Bogers. De Belgen waren niet goed gestart. Brent Van doninck als elfde, Jeremy Van Horebeek als 23-ste. Maar ze zouden fluks opschuiven. Seewer kon de aanvallen van Bogers pareren, en ondertussen zette Calvin Vlaanderen zijn progressie verder en sloop naar het wiel van Glenn Coldenhof die vierde was. En toen viel het beeld weer uit. Bij de herneming zagen we dat Bogers, Coldenhoff en Vlaanderen over Seewer waren geraakt en dat ook Gajser zijn ploegmaatje Mitch Evans was gepasseerd, met daarachter Van doninck. Van Horebeek lag toen in dertiende stelling. En toen lag het beeld er weer uit, tot het geblokte vlaggetje gezwaaid werd. Uiteraard hadden we hierdoor geen zicht op waarom Calvin Vlaanderen pas als negende binnen liep. Dat Van doninck achtste werd en Van Horebeek twaalfde. Oh ja, de top vijf nog: Febvre, Bogers, Coldenhoff, Seewer en Prado.