MX World

13/08/2022 17:09 - geplaatst door Stingray

De eerste kampioen van het jaar is gekend. Middels een derde plaats achter Ivano Van Erp en Karlis Reisulis wist Cas Valk aan het einde van de zaterdagrit de de titel een zekerheid was. Voor de start telde Valk 48 en 49 punten voorsprong op Alexis Fueri en Karlis Reisulis. Dus startte Valk als vijfde, met voor zich leider Ivano Van Erp die dat tot op het einde zou vast houden. Op twee Max Werner, maar die viel er af. Daarna reden nog Karlis Reisulis en een andere local, Nico Stenberg voor hem uit. In vier ronden tijd rukte Valk op naar de derde plaats, gevolgd door Janis Reisulis en zou de Spanjaard Francisco Garcia de top vijf vol maken. De derde plaats van Val leverde voldoende punten op om alle overgebleven rivalen KO te meppen. Proficiat Cas! Lotte Van Drunen die zich volot kwalificeerd werd onderuit gereden, en werd dertigste, twee plaatsen achter Levi Schrik.En - terzijde - alweer een titel voor Fantic!