MX World

14/08/2022 18:09 - geplaatst door Stingray

EMX Open: Gert Krestinov was deze middag de beste in de EMX Open. Juuso Matikainen zette het snelste aan gevolgd door Gert Krestinov en Jose Butron, de EK-leider.  Na enkele ronden versierde Krestinov de leiding. Matikainen bleef aanklampen en pas in de slotronde kon Tomas Kohut de tweede plaats afsnoepen, nadat hij eerder langs Butron was geraakt.  Met een 2/1 was de dagzege voor Krestinov terwijl Butron  het zilver afsnoepte van Kohut.  Butron leidt nu het EMX Open met een boni van 26 puntdn op Kohut. De eerste manche in Turkije kan beslissend zijn.

EMX250: een deugddoende zege, de tweede op rij voor Lucas Coenen. Gisteren hield hij de spanning er lang in na zijn val. Vandaag zette hij de slotreeks naar zijn hand van bij de beginmeters. Zijn  rivalen roken het gevaar, maar Andrea Bonacorsi werd tweede voor Cornelius Toendel, Camden McLellan en Hakon Österhagen. Bonacorsi, gisteren pas zesde behalade met de tweede plaats het zilver voor McLellan. Leider Rick Elzinga keek vooral goed uti zijn doppen en trek met een voorsprong van 40 punten naar Frankrijk.

EMX125: gisteren was de titel al vergeven aan Cas Valk. die wilde na zijn derde plaats van zaterdag in schoonheid eindige, maar Ivano Van  Erp plukte de dubbeslag voor zijn landgenoot. En eindwinnaar dus, met Valk op twee, weliswaar met gelijke punten als Karlis Reisulis, met diens broer Janis op vier. De Reisulis Brothers halen zilver en goud in de EK-stand.

Start EMX250.