MX World

14/08/2022 18:25 - geplaatst door Stingray

Welja, Jago Geerts was zeker een van de snelste rijders in Hyvinkää. Dat bleek gisteren in de kwalificatie, herstart inclusief,  en vandaag in de eerste reeks. Geerts moest deze middag een blitz-aanval van Vialle pareren, toen hij in de bocht in onbalans geraakt. Maf hij sloeg enkele meters verder opnieuw toen. Na enkele ronden besefte Vialle dat het geen zin had om zich kapot te rijden. Roan van de Moosdijk en Kay de Wolf vochten een broederstrijd uit om de tweede plaats waar De Wolf het haalde. Daarachter bikkelden Thibault Benistant, Kevin Hörgmo en Liam Everts voor de vierde plaats.

Geerts haalde al weer verschroeiend uit in de tweede start. Maar na bijna één ronde ging hij over een dammetje en viel. Niks erg maar het duurde een eeuw eer Jago onder motor uit raakte en als laatste kon hernemen. Vialle geloofde zijn ogen niet en Everts zat toen nog in in tweede stelling. Niet al te lang want de Husqvarna tanden Van de Moosdijk /De Wolf zetten Liam aan de kant. En 'Moosdijk' deed hetzelfde met Vialle. Ondertussen was Jago aan een super inhaal race bezig. Er was nog veel mogelijk.  Maar hij  ging iets te fel draaien in het spoor dat al bezet was door Mikkel Haarup en viel een tweede maal. Nog gaf Jago niet op maar de goede kadans bleek zoek en Jago zou zevende worden achter Langenfelder en Hörgmo. Everts haalde geen podiumplaats maar werd netjes vijfde in de eindstand. De slotreeks eindigde sensationaal na een val van  Moosdijk zodat Vialle terug leidde. Hij kon slechts met inzet van alle middelen uit de armen van De Wolf blijven.

In de stand wint Vialle voor De Wolf en toch nog Geerts, maar de Fransman verkleint een week voor zijn thuis GP wel de kloof tot 16 punten.