MX World

14/08/2022 18:43 - geplaatst door Stingray

Zoals Tim Gajser momenteel draait komt hij niet eens op het WK-podium. Onkennelijk was de Sloveen die het in de eerste reeks nog redelijk deed. In de slotreeks raakte hij enkel door valpartijen min of meer vooraan. Maar zijn doel werd wel bereikt. In een zinderende eerste seizoenshelft reed Gasjer iedereen van het kastje naar de muur. Eens de beslissende kloof geslagen nam hij/moest hij gas terug nemen en als figurant  mee rijden. Maar twee GP's voor het einde pakt Tim zijn vijfde titel. De rest is toogpraat.

En het werd alweer een Holland- en een Yamaha festival. Brian Bogers van Husqvarna Standing Construct won de eerste reeks voor de Yamaha fabrieks bikes van Glenn Coldenhoff, Maxime Renaux en Jeremy Seewer. Romain Febvre was de snelste man op de baan, maar na drie keer vallen telt dat niet meer mee. Gajser geloofde er in, en reed naar de tweede plaats, om daarna naar zes terug te sukkelen. Van Doninck reed heel de reeks met de groten mee en werd zevende, drie plaatsen voor Van Hoorebeek. Jeremy viel in de slotreeks uit, maar Van donicnk excelleerde met een vierde plaats, zijn tweede beste resultaat van het seizoen. In de tweede start was de aanwezigheid van Henri Jacobi en Ivo Monticelli hoopgevend op twee en vier. Maar ze konden geen stand houden. Seewer was de eerste die bij Jacobi langs kwam en Renaux deed even later hetzelfde. De minder goed gestarte Bogers zette een en ander recht en belandde op de derde plaats. Maar de zege lag in handen van Coldenhoff, maar Bogers deed wat hij moest doen tot ook hij viel. Louis Vosters lachte zowxaar zijn lippen stuk met Coldenhoff, Seewer en Renaux op het pdium. Maar iets verderop stond Tim Gajser met een Red..... sorry.... gouden plak te pronken. De definitieve!