MX World

15/08/2022 09:03 - geplaatst door Stingray

Roan van de Moosdijk van het Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing is tijdens de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Finse Hyvinkää op een vierde plaats geeindigd. Na een mooie strijd in de eerste manche met Kay de Wolf wist Roan achter hem te finishen op een vierde plaats. Vroeg in de tweede manche nam Roan de leiding in handen en reed perfect en breidde zijn voor sprong uit. Met nog een aantal ronden te gaan kwam Roan ten val en zakte terug naar de derde plaats. Daardoor miste hij het podium en moest hij genoegen nemen met de vierde plaats in het algemeen klassement via de 4-3 scores.

Roan van de Moosdijk: "Ik had een goede gate pick vandaag. Mijn start was niet al te slecht in de eerste manche en ik maakte al vroeg een aantal goede passes. Ik had moeite in het midden van de manche, omdat ik moet wennen aan de intensiteit. Waar begin ik zelfs met de tweede manche? Ik nam de leiding en deed gewoon mijn eigen ding. Ik leidde meer dan de helft van de manche, maar raakte een rand in een bocht en crashte. Ik ben boos op mezelf. Dit is wel een grote verbetering."