MX World

15/08/2022 18:34 - geplaatst door Stingray

Je kan er van vinden wat je wil maar de rijders die gisteren in Hyvinkäa aan de slag waren hebben zich aan hun woord gehouden? Beide Interklassen telden ieder meer dan dertig starters. Mede door het  frisse zomerweertje werd de matige publieksopkomst van zaterdag dubbel en dwars ruimschoots goed gemaakt. De zogenaamde luchtbrug heeft ook gewerkt. Een Keiheuvel als vanouds dus.

En de dag begon met  twee verrassende winnaars. Maar dat leest U onder Thor, gebaseerd op een getuigenverslag.

HIER ook en link naar de reportage van RTV.

De Inters 250 race begon al met twee verrassingen: de zege van Ivano Van Erp en de vijfde plaats van Thallon Caspermans. Daartussen in zaten Kay de Wolf, Liam Everts en Roan Van de Moosdijk. Van Erp won zaterdag en zondag in Finland de beide 125 cc-reeksen voor de nieuwe kampioen Cas Valk. En het stoorde hem niet dat de nummers twee, vier en vijf van de MX2 met hem van start gingen. Van Erp werd continu opgejaagd door het drietal. Ondanks het minimale tijdsverschil bleef Van Erp overeind en won met een, bijna twee en vier seconden voorsprong op De Wolf, Everts en Van de Moosdijk. Zeven rijders bleven in dezelfde ronde.

In de tweede reeks toonden de GP-mannen hoe het moest. De Wolf en Everts leiden van start tot finish. Van Erp deed weer gewoon mee als derd.  Roan Van de Moosdijk stapte na een val uit de race. Een gedreven De Wolf ging door en plukte de zege met nagenoeg 20 seconden voorsprong op Liam Everts. Caspermans werd vierde voor Ben Franklin en Marnicq Lagrou, de enige zes in dezelfde ronde. He eindpodium? De Wolf, Van Erp, Everts, Caspermans en Franklin.

In de eerste reeks van de MX1 bewees Pauls Jonass dat hij het nog altijd kan. Hij ging aan me Yentel Martens en Glenn Coldenhoff. Maar Glenn werd snel gecounterd door Brent Van doninck, momenteel in de vorm van zijn leven.  Ook Coldenhoff, schoof door naar drie. Adam Sterry, degelijke invaller voor Shaun Simpson bezette de vierde plaats maar hij moet zich later gewonnen geven tegen Brian Bogers, momenteel een van de betere zandruiters van het pak. Jonass liet zich niet meer verrassen en won met een kleine 10 seconden voorsprong. Wedden dat dit bij de Stan ding Construct rijder een flinke boost gaat geven.

De tweede reeks begon met een valst start. Brian Bogers wilde meer dan in de eerste reeks en dwong leider Coldenhoff op de knieën. Dat deed ook Van doninck. Toen  Van doninck het duel wilde aan gaan, kwam Bogers niet meer door. Brent keek niet meer op of om en won de slotreeks voor Coldenhoff, Henri Jacobi en Pauls Jonas. Voor Brent is dit een deugddoende zege in een internationaal treffen. Jonas die vierde werd snoept nog wel het zilver af van  Coldenhoff.