MX World

21/08/2022 13:02 - geplaatst door Stingray

Er gebeurde weinig en er gebeurde van alles in de eerste reeks in Saint-Jean d' Angely. Vermelden we dat Thibault Benistant, Tom Vialle en Jago Geerts zowat 90 procent van de race in mekaars wiel reden. Dat geen van de drie ook maar het verschil kon maken. Benistant kreeg het een paar keer warm, maar plooide niet. Jago, die eerst een paar obstakels had opgeruimd kon twee aanvallen plaatsen op Vialle: na 15 minuten en nog eens na 21 minuten. Zo bleef het tot op de finish, waar het verschil tussen de drie kopmannen boven de 4 seconden uit kwam.  Voordien nooit meer dan 3. We onthouden dat de voorsprong in het WK nu 13 punten bedraagt, in het voordeel van Jago. Liam Everts won een plaats en werd zevende. Florent Lamibillion scoorde zijn eerste WK-punten ......