MX World

21/08/2022 11:27 - geplaatst door Stingray

In al ons gecijfer van gisteren vermelden we dat Rick Elzinga niet meee kon achterhaald worden door Lucas Coenen, de nieuwe nummer twee in de EMX250-stand. Uiteraard niet want Elzinga mocht zich na de eerste manche al kampioen noemen. Vandaag stond er een prestigestrijd op de agenda, en die werd gewonnen door landgenoot Lucas Coenen. Op een weergaloze manier schrijft hij  drie EK-wedstrijden na mekaar op een rij bij op het palmares.

Als derde gestart reed hij in een trek naar de leiding en dat was het! Maxime Grau zat op de tweede plaats voor Pietro Grazini en waren we twee sterke mannen kwijt. Want Yago Martinez en Andrea Bonacorsi lagen ongewild boven op mekaar. Prugnières zette de Italiaan aan de kant, maar hij werd op zijn beurt gepasseerd door Camden McLellan. Al maakte dat niks meer uit, want Toendel was verzekerd van zilver. Elzinga kon het niet veel meer schelen. Hij maakte de klus af.