MX World

21/08/2022 08:45 - geplaatst door Stingray

Met nog twee proeven te gaan is de spanning te snijden in de 450. Vooral omdat Chase Sexton een steekje liet vallen in de eerste reeks op Budd's Creek. Hij werd pas zevende. Toen leek Eli Tomac de grote winnar te worden. Maar ook diens' fortuin keerde in de tweede reeks waar Eli pas vijfde wred en Sexton de reeks won. Eindwinaar werd de regelmatige Jason Anderson., voor Tomac en Ken Roczen. In de stand telt Tomac 1 punt voorsprong op Sexton. Anderson heeft nog een minieme kans.

Is de 'dash' er af bij de Lawrence Bros? RJ Hampshire en Jo Shimoda wonnen ieder hun reeksje in de 250, met de eindzege voor Hampshire. Jett werd derde, met een 2/3 score. Hunter deed het veel minder en werd pas negende. Jett blijft leider, mar Hunter wordt onderweg gepasseerd door Shimoda, die meteen zes punten uit loopt.

U vraagt zich af war de MX2-rijders zijn in Frankrijk. Wel ik stel vast dat in Budds Creek onder andere Guillem Farres en Mattias-Jorgen Talvikku mee reden. Als ik van Infornt was, zou ikĀ  stillaan, dus vorig jaar al, eens beginnen met het voor de teams/rijders betaalbaar te maken en ze te belonen ipv te doen betalen. Is MX de enige spot waar je g rof moet betalen om mee te mogen doen?

Foto: RJ Hampshire.