MX World

20/08/2022 21:58 - geplaatst door Stingray

Voor Lucas Coenen is het kampioenschap te snel gedaan. In de eerste reeks van de slotprof overrulede hij de tegenstand en won de eerste reeks? Hij schuift daarmee naar de tweede plaats, maar de slotreeks vanmorgen winnen volstaat niet meer om Elzinga nog te bedreigen.

Coenen volgde een drietal ronde de local Quentin Marc Prugnières. Die is niet meer uit de front weg te branden. Maar eens de Fransman aan de kant gezet trok hij het tempo verschroeiend op. Yago Martinez en Maxime Grau leken op een halve minuut tweede en derde te worden, maar  Prugnièrs  riep zijn landgenoot nog tot de orde. Elzinga nam geen risico en werd achtste. Cor Toendel daarentegen bleef puntenloos. Als Lucas morgen voor de Noor blijft is het zilver definitief voor hem. Sach startte niet wegs geblesseerd.