MX World

21/08/2022 16:09 - geplaatst door Stingray

We stevenen af op een onuitgegeven slot van het WK MX2. In de tweede reeks heeft de Fransman Tom Vialle middels een dubbele reekszege de voorsprong muur van Jago Geerts neer gehaald. Vialle was ook de beste in de slotreeks in St.Jean. Fel bevochten, want net zoals in de eerste reeks werd Vialle opgejaagd door Thibault Benistant. Daarachter zaten toen de startrook was opgetrokken nog Tom Guyon, Roan van de Moosdijk en Jago Geerts. Geerts kon pas na 12 minuten de kaap 'Moosdijk' ronden, maar trok dan wel meteen naar Guyon. Die leek hij op te peuzelen........ maar Jago kwam ten val. Onschuldig, maar de Yamaha was een paar seconden nukkig en zo werd Jago enkele heel belangrijke plaatsen terug geslagen.  Hij  zevende worden, maar het brons in de eindstand was zuur. Doro zijn dubbele zege is de opdracht van Vialle volbracht: gebruik het thuisvoordeel en knaag de achterstand weg. Benistant deed wat hij moest doen, maar helaas, het bracht geen oplossing. De rijders hebben nu een week vrij om in Afyonkarahishar in een hopelijk rechtstreeks duel uit te maken wie wereldkampioen wordt.