MX World

21/08/2022 16:54 - geplaatst door Stingray

Stektakel zat in de MXGP toen zich een kopgroep vormde met leider Jorge Prado, Jeremy Seewer, Maxime Renaux en Tim Gajser. Die had eerder de maat genomen van Febvre. Die leek te moeten lossen maar sloot toch weer aan. Vooral een moedige Seewer hing eer in de lucht dan op de grond, maar hij raakte niet voorbij Prado en achter hem zaten ze ook nerveus bezig. Want Gajser, nu ontspannen als na een goede gemakbeurt, zette Renaux een neus. en werd derde. Brent Van doninck was ondertussen uit de koers verdwenen (niet gezien waarom, sorry). Er hing van alles in de lucht, maar buiten wat close racing gebeurde er eigenlijk niks. De tandem Renaux-Febvre moest wat ruimte laten aan de drie voorin. In de slotminuut klitte weer alles bijeen binnen 3 seconden. En ze knalden. Eert pikte Gajser in op Seewer. Seewer pareerde, probeerde een dok in de rug van Prado te planten maar vergeefs. Drie ronden close racing leken geen oplossing te bieden. Tot de wereldkampioen voor zichzelf de opening maakt. Hij passeerde Seewer die fouten begon te maken  en rook dan plotseling de reeks- en eindzege. In bijna dezelfde inspanning flitste hij langs Prado naar de spits. Seewer probeerde ook een move op Prado maar beseft dat het over was. Gajsers won de reeks voor Prado en Seewer. Hiermee werd hij ook eindwinaar en Seewer wist zich ook zeker van zilver.