MX World

26/08/2022 13:43 - geplaatst door Stingray

De Belgische delegatie begeleidt door de familie Gielis is al gearriveerd in Vantäa. Daar wordt morgen en zondag gestreden om de Junior WK-titels in de 65, 85 en 125 cc. Er is een flinke delegatie Belgen, vooral in de 85 cc, naar Finland getrokken. Ian Ampoorter, Jarne Bervoets, Douwe Van Mechgelen en Tyla Van De Poel bijvoorbeeld. Gaan ze voor de titel? Moeilijk te zeggen. In principe zijn ze allemaal vlot top tien rijders, zelfs mogelijk top vijf. Vitezlav Marek is er niet bij - toch niet volgens de entry list, maar wel een sterk lot Nederlanders en de lokale outsider die we niet kennen.

In de 65 cc rijdt alleen Torre Van  Mechgelen mee. Voor hem zou top tien erg goed zijn. en we kijken uit naar de Belgo-Amerikaan Maddox Temmerman, kleinzoon van Dirk Temmerman, DT filters you know.

In de 125 cc zijn natuurlijk Cas Valk en vooral Ivano Van Erp favoriet. Maar er rijden heel wat toprijders uit het EK mee zoals Karlis Reisulis en Feruccio Zanchi. Troy Verburgh verdedigt de Belgische kleuren.

Robert Gielis bezorgde al wat sfeerfoto's, kijken door op Thor te klikken.