MX World

04/09/2022 17:45 - geplaatst door Stingray

Het is dus tenslotte toch gelukt voor het Zeeuws motorcross meisje. In Afyonkarahisar is ze voor het eerst, na vele bijna-titels, wereldkampioene geworden. Weliswaar niet met de grote overmacht, maar de gemiste titels zullen  zeker mee gespeeld hebben in de voorzichtige slotreeks. Waar Van de Ven aan begon met 20 punten voorsprong. De slotreeks werd overtuigend gewonnen door Courtney Duncan, meteen eindwinnares, voor Shana Van der Vlist, Sarah Andersen, Larissa Papenmeier en Amandine Verstappen. Van de Ven was beter weg dan rivale Lynn Valk, maar verloor terrein door Andersen en Verstappen. Even later kwam Valk voorbij samen met dat jonge supertalent Lotte Van Drunen. En Nancy besefte dat ze dit niet mocht laten gebeuren en hield haar achtste plaats stevig in handen. Want zo was de eerste titel een feit. Valk blijft tweede voor Papenmeier en Van Der Vlist. Andersen verdedigde succesvol haar vijfde plaats op Verstappen. De carrière van Van de Ven kent nu een orgelpunt dat ze zeker en vast verdient. En haar opvolgster vorover ene paar jaar maakte nu een geslaagd debuut. Nietwaar Lotte?