MX World

06/09/2022 09:51 - geplaatst door Stingray

Op de MXoN na is de internationale motorcross bijna gedaan. Het SX wenkt alweer. In Amerika big business. Bovendien, een Australisch bedrijf wil een 'echt' WK SX organiseren. De volledige kalender is nog niet gekend, maar er wordt gestart in oktober in he Schjotse Cardiff. Tot zover het (goede?) nieuws. Maar er is een keerzijde. SX Geneve gooit de handdoek. En dichter bij huis moet ook de organisatie van de Dutch Supercross Zuidbroek afhaken. 

Waarom? Lees verder onder.....

Credits: Bart Amsingh

De voorbereidingen waren in volle gang, de kaartverkoop was gestart, sponsorcontracten ondertekend en rijders gecontracteerd en toch moeten we helaas melden dat de 10e editie van de supercross niet door gaat. De ontwikkelingen in de wereld spelen een grote rol, prijzen zijn explosief gestegen, pandemieën zijn uitgesloten in onze evenementenverzekering en het vangnet, subsidieregeling evenementen van de overheid, is beëindigd. Financieel gezien is het risico te groot geworden! Voorgaande jaren was dit risico afgedicht helaas is dit nu niet mogelijk. Dit betekend dat het bestuur hoofdelijk aansprakelijk gesteld kan worden bij (financieel)mismanagement. Wij kunnen en willen de Supercross alleen organiseren zonder beperkende maatregelen en die zekerheid hebben we nu niet. Helaas heeft dit alles ons doen besluiten om dit jaar de Dutch Supercross af te lasten. Wij gaan ervan uit dat we in 2023 alsnog de 10e editie van de Supercross kunnen organiseren. Mensen die al een ticket hebben gekocht krijgen hun geld teruggestort.