MX World

06/09/2022 09:51 - geplaatst door Stingray

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de wereld van de zijspancross en al deze combinaties zullen in Lierop tijdens de absolute seizoen afsluiter op circuit de Herselse bossen achter het starthek verschijnen. Voor viervoudig wereldkampioen zijspancross, Etienne Bax is Lierop een thuiswedstrijd, welke een belangrijke voorbereiding is voor de afsluitende strijd om het wereldkampioenschap wat een kleine week later in het Duitse Rudersberg zal plaatsvinden. In juli verzekerde hij zich namelijk al van de Nederlandse titel voor het ONK Sidecar Masters kampioenschap.

Bij de Quads voert de strijd momenteel nog voort tussen de uit het Belgische Lier afkomstige Jan Vlaeymans en de onverwoestbare Joe Maessen uit het Limburgse Ysselsteyn. Met een kleine 27 punten verschil zal de spanning in Lierop tot het laatste moment voortduren en op de allerlaatste minuut worden beslist.

Naast de hoogste klasse worden in de slotfase ook de Nederlandse kampioenschappen afgewerkt. Bij de NK Zijspannen gaat de strijd om de titel tussen Kevin van Vaerenberg & Dirk van Dijk en Ruben van Werven & thuis favoriet Nick Maas.

De ONK/NK Masters Rookie finale wedstrijden vormen in Lierop een overvol programma, waarbij de trainingen om 08.30 uur starten en de wedstrijden rond 11.00 uur.