MX World

06/09/2022 12:28 - geplaatst door Stingray

WK gedaan, dan weten we dat he MX-seizoen zijn einde nadert. Hoewel, ik zou lieve wat later beginnen  en ieder jaar gebruik maken van de prachtige september en oktober maanden. Vaak nog keitof weer, en zeker in Vlaanderen heel veel aardappelvelden en maïsland dat beschikbaar is.

Maar kom, dit weekeinde is er veel te doen......

Thor!

VLM zal twee dagen nodig hebben om alles te laten verlopen in HOUTVENNE. Zaterdag is er voor niet-vergunninghouders Zijspannen de Trofee Marcel Discart, als onderdeel van JMS. Er is ook een klasse streekpiloten voorzien. Zondag is er de finale van het BK Zijspannen.

MCLB maakt er samen met VJMO ook een dubbelweekeinde van, zoals gewoonlijk. Dit keer in de thuishaven van Manuel Priem, in LICHTERVELDE. Optioneel: pitbikes en streekpiloten.

Het buitenland dan.

De ADAC MX Masters rijden hun voorlaatste proef in HÖLZGERLINGEN. Wellicht hel wat GP-rijders op dit zaterdag/zondag weekeinde.

In Nederland kent MON een druk weekeinde. Op zaterdag wordt in MEIJEL de BeNeDu Cup voor jeugd gereden. Zondag is er dan de finale van het IMBA EK Open. Als omkadering zijn er heel wat reguliere MON-klassen.

KNMV is helemaal uit vakantie. Zo is er op zaterdag een DMX-Zuid wedstrijd in SON. De zondag is er voorbehouden aan de oldtimers van VMCN. Met twee 'belze' omroepers.... Ook in WESTERBORK is er op zaterdag een ONK met hoofdzakelijk jeugd. Op zondag rijden op de Herselse Bossen in LIEROP de Quads en zijspannen hun Master wedstrijd. 

En wie organiseert nu eigenlijk de VMXoN. Vorige week hadden we een race in Foxhill. Maar dat is een organisatie die zich afzette tegen die van FARLEIGH CASTLE, waar dit weekeinde heel veel rijders zijn ingeschreven met een sterk team van Danny Scheers.