MX World

12/09/2022 09:54 - geplaatst door Stingray

De uitslag na twee reeksen zwoegen in de Herselse Bossen is misschien wel de correcte weergave van de verhoudingen. Bax-Cermak wonnen beide reeksen. Hermans Musset twee keer tweede en Marvin Van Luchene met Bax bis in de bak derde. Dat waren ook de reeksuitslagen. In de eerste reeks wisten Van Werven-Van Den Bogaart zich tussen de top drie te wringen, maar in de vijfde ronde vielen ze terug naar de zesde plaats. Diezelfde Van Werven viel uit heel vroeg in de tweede reeks, toen hij in tweede stelling reed. Vanluchene kreeg de tweede plaats in de schoot geworpen en deed alles wat hij kom om die plaats vast te houden, wegens ook goed voor zilver in de eindstand. Maar drie ronden voor tijd werd hij gepasseerd door Hermans. De titel gaat naar Bax-Cermak voor Van Werven-Van den Bogaart en de afwezigen Julian Veldman-Glenn Janssens.

De slotrace bij de Quads ging naar Ricardo Phoelich voor Joe Maessen. Jan Vlaeymans wed met gelijke punten van het podium gehouden door Ruben Van Lith, maar hij neemt de  Master titel mee naar België. Maessen en Pholich zijn twee en drie.

Credits: FB JanVlaeymans.