MX World

18/09/2022 18:54 - geplaatst door Stingray

Tja, het kon alle kanten uit in Rudersberg. Maar ervaring blijkt dan ook mee te tellen. Zo hingen Bax-Cermak de WK-bordjes gelijk met die van Varik-Kunnas.  Ze namen meteen de leiding in de eerste reeks, op een ingekorte omloop. En toen Wilkinson-Brown en Vanluchene-Robbie Bax mekaar wat in de weg reden sloegen ze meteen een kloof. Varik-Kunnas kon niet meekomen in de flow. Bax-Cermak wonnen met een minuut voorsprong op Vanluchene-Bax. Pas in de laatste meters kon Varik de derde plaats over nemen. Met het resultaat dat Bax-Cermak op gelijke hoogte kwamen. De tweede reeks was net zoals in de MX2 doorslaggevend. Welk span voor de andere kandidaat eindigde was de nieuwe wereldkampioen. Brown-Chamberlain wonnen het eerste gespint, maar Vanluchene en Bax  kamen gezwind voorbij gevlogen. Vanluchene rook de dagzege met Robbie, terwijl Etienne toch vooral op zekerheid reed. Dat had voor gevolg dat Varik zowaar bij Bax aansloot, maar even later  de 82 moest laten gaan. Bij Varik was de veer gebroken en ze werden zelfs nog gepasseerd door Veldman-Janssens. Eindstand WK: Bax-Musset; 2. Varik-Kunnas, 3.Vanluchene Bax, 4. Van Werven-Van den Bogaart, 5. Hermans-Musset.

Credits: WSC.