MX World

26/09/2022 09:56 - geplaatst door Stingray

MC Lille liet gisteren een leuk proefballonnetje op in de vorm van een 2- en 3- uurswedstrijd. Bij de jeugd namen 12 teams de start, voor de 3 uurs race kwamen 32 teams opdagen. Volle bak dus, ondanks het feit dat door de regen heel wat 'bangschijters' hun spreekwoordelijke kat stuurden. Vanaf 'smorgens vroeg werd de baan geprpareerd, en de enige negatieve bijklank was dat het 'zwaar trok.'

In de 2-uurs race leidden de MX Fools, en werden even afgelost door Hatseflats. Vervolgens namen de MX-Fools weer over en leken vlot naar winst te rijden. In de ultieme ronden wist Stuiterbal (Max Pijnen - Thibo Vleugels), heel lang tweede, toch nog een versnelling te plaatsen en alsnog de winst te pakken voor de MX Fools (Cedric Boeckx - Liam Croonen). Derde werd TJX ( Xen Temmerman - Jayden Foriers - Stan Tops), die even voor halfweg ook al die plaats bezetten.

Volle bak in de 3-uurs cross. Deze race werd ingeleid door Picobello voor Ghana Utd. en DB Racing. Het als vijfde gestarte Last Minute stootte rond de 20ste ronde door naar de leiding maar Ghana Utd. gaf zich iet gewonnen. Tot in de 40ste ronden (van de 88) Last minute (Jos Verhoeven -  Ricardo Abrahams -  Kevin Klein) definitief de leiding veroverde. Ghana Utd (Jeffrey Meurs - Levi Stratingh - Gert Scherpenis) bleef overeind en zag achter zich de Oppas Van Stan (Stan Mathieu - Rob Peeters - Ake Hens) landen. Die waren vanuit achtste stelling met horten en stoten  de eerste koershelft door geraakt. Vervolgens  kwam de vaart er in en sloten zij af op drie.

MC Lille was zeer te spreken over deze première.