MX World

19/02/2023 12:26 - geplaatst door Stingray

Eigenlijk is het seizoen voor  het Begeleidings Team Motorcross al een tijdje lopende. Met de Strikses- en de Snowparty werd het budget al een beetje op orde gebracht. Het team organiseert ook de openingswedstrijd van het seizoen op het GP-circuit in Lommel. Opzaterdag komt de jeugd aan bod, de zondag is voor de grote rijders. Nu al staat vast dat alle reeksen barstensvol zitten. In zaal De Garve werd BeTeMo 2023 voorgesteld. Met 21 rijders kijkt men reikhalzend uit naar hun prestaties. Hoewel vier rijders een Belgische titel behaalden spreekt voorzitter Frans De Proost vooral toch van een team in de breedte. “Wij geven heel veel ruimte aan de jeugdrijders. JMS/VLM, dat is de bond waar we rijden kiest dit jaar ook resoluut de kaart van de jeugd. Om te overleven heeft de motorcross vers bloed nodig en dat hebben ze begrepen. We laten ons vertellen dat er veel nieuw bloed naar de federatie komt, met opnieuw veel jeugdrijders.” Dat belet niet dat het team geen andere ambitie heeft dan de jeugd opleiding. Helaas hangt kroonjuweel Jens Van Meer de helm aan de haak. Maar BeTeMo zet toch twee straffe mannen in om Cedric Grobben van de titel te houden bij de Inter klasse.Met Glenn Bielen en NolanCordens, twee Limburgers, weet de Belgische kampioen wie hij tegenover zich krijgt.

Budget rond krijgen door hard te werken

Motorcross is een dure sport. De aanschaf van een standaard crossmotor begint vanaf 9.000 €. Daar komen nog heel wat zaken boven op. Flink wat centen dus en daar probeert BeTeMo wat aan te doen. Ondervoorzitter Vic Hendrickx: “Wij geven onze rijders een flinke duw in de rug. Dit jaar kunnen onze rijders zelfs kiezen. KTM is al jarenlang onze motoren leverancier. Omdat we met een ruim team zitten is daar dit jaar ookYamaha bij gekomen. We hebben ook veel materiaal-, kleding- en andere sponsoren. Dat merk je aan de banners in de zaal. En geloof me, het zijn trouwe sponsoren. Uiteindelijk komt het grootste deel van ons budget er wel doorhard te werken. De fond is gelegd door twee succesvolle party’s. De Strikskes- en de Snowparty zijn vaste waarden in het Arendonkseuitgangsleven. Na de cross in Lommel volgen er nog organisaties op de Keiheuvel begin april. En met Sinksen is er zelfs een vierdaagse wedstrijd opnieuw in Lommel. Daarnaast  hopen wij  ons budget sluitend te maken op ‘Vraai Kermis’, waar we al jaren met een tent staan.”

Internationaal

Een voor een werden alle rijders voorgesteld door Play Sports commentator Léon Van Gestel en VLM-bestuurder Peter Droogmans. Waarbij de ene rijder al wat beter uitde woorden kwam dan de ander. Eén rijder ontbrak op de afspraak. Douwe Van Mechelen zat met Topsport Motorsport Vlaanderen in Arco di Trento (Italië) waar een voorseizoenswedstrijd wordt gereden. Douwe mikt al een paar jaar op de internationale confrontaties. Hij is nu opgenomen in het beloftenteamteam voor 2023. Jago Geerts, vice wereldkampioen MX2 is daar  een succesvol lid  van.

BeTeMo is het grootste team binnen VLM. Bestuur en rijders zijn duidelijk klaar voor het nieuwe seizoen. Hoewel de sportlui  allemaal wat voorzichtig waren over hun ambities, men mikt minstens op de evenaring van de vier titels van vorig seizoen.  De motocross mag zich inde handen wrijven dat kleppers als Frans en Vic zich blijven inzetten. Al vallen de twee terug om een ruime schare  gemotiveerde helpers.