MX World

21/02/2023 13:07 - geplaatst door Stingray

Ondanks de Internationale concurrentie van Hawkstone Park en de Wintercross in Groesbeek en het Zijspantreffen in Eersel, beschikt BeTeMo over prima kaarten. Het Arendonkse team organiseert op de Heeserbergen de JMS/VLM openingscross. Een kleine week voor het evenement blijken er via de voorinschrijvingen op MotoInside nu al meer dan 400 rijders. JMS telt 220 ingeschreven rijders, VLM parkeert momenteel op 230 stuks. BeTeMo hoopt nu alleen nog op een stormvrij weekeinde. Zit de motorcross dan terug in de lift? Zo lijkt het wel. Als is Lommel geen graadmeter voor een vol seizoen en ook vanwege de vele buitenlandse rijders. De afgeleverde vergunningen zitten in de lift ten opzicht van de vorige jaren. Zegt Peter Droogmans van VLM. "Nu bekend raakte dat de zaterdag sterk op de jeugd gericht is, waarbij onze kleinsten vier keer kunnen aanzetten, lopen de aanvragen als een trein. Uiteraard laten wij de anderen niet in de steek, als hebben we een herschikking van de categorieën doorgevoerd. Zo komt iedereen aan de bak, hetzij op zaterdag of zondag." Beginnen we bij de dames met Shana van der Vlist, de nummer vier uit het WK 2022. Ook de Nederlandse belofte Lotte Van Drunen kan veel mannelijke collega's een oor aan naaien. Bij de grote mensen komen zowat alle federaties met een delegatie. Ook een paar knappe namen er tussen zoals Davy Pootjes (dé comeback), Dominik Grau, de Franse MX2 GP-rijder Saad Soulimani en zijn collega Jere Haavisto. Zij geven de vaste VLM-inters zoals Nolan Cordens, Glenn Bielen en de familie Van Mieghem partij. En dat zijn nog maar de namen die nu al op de lijsten prijken. Want ook kampioen Cédric Grobben telt al flink wat trainingskilometers. De ervaring leert dat er zondagmorgen misschien nog flink wat mooie namen bij komen. Enkel het weer nog. Maar slechter dan bij de vorige editie kan echt niet!