MX World

13/03/2023 09:46 - geplaatst door Stingray

Jago Geerts heeft zich - redelijk onverwachts - een slokop getoond in de eerste MX2 GP van het seizoen. De Balenaar presteerde ongemeen sterk en lie niet eens de kruimels over voor de collegae. Zterdag al pakte Jago het maximum in de kwalificatie, goed voor 10 WK-punten. Op zondag reed 'The Jag' twee uitmuntende reeksen en behaalde ook hier twee keer het maximum. Het gevolg daarvan was dat Jago de GP won én afgetekend leider is in de WK-stand. We kraaien geen victorie, maar dit is een statement van Geerts dat er staat als een huis. Jago werd op het podium, eindstand en WK-stand geflankeerd door Andrea Adamo en Thibault Benistant. Die zette in reeks een een late aanval op, maar viel van de motor. Debutant Lucas Coenen nam de holeshot in reeks een, week van zijn lijn af en kwam samen met Simon Laengenfelder ten val. Hij herpakte zich in de tweede reeks met een leuke 9de plaats. Liam Everts, vijfde in reeks 1, leek in de slotreeks ook op weg naar een dikke plaats, maar hij zag zijn voorwiel onderuit gecatapulteerd in een duel met Kay de Wolf. De Nederlandse favoriet maakte in Patagonië te veel fouten en zou pas achtste worden, voorafgegaan door zijn teamgenoot Roan van de Moosdijk. Het Yamaha Monster Energy team zag ook een leuke première voor Rick Elzinga, met een vijfde plaats achter Kevin Horgmo, de enige die min of meer in Geerts' spoor bleef in de slotreeks.