MX World

13/03/2023 10:22 - geplaatst door Stingray

Ook in de MXGP kregen we een prachtige seizoens opener. Jorge Prado won de eerste reeks, maar zou in de tweede reeks zijn wil niet meer opleggen. Een verrassende Ruben Fernandez won later op de dag zijn eerste reeks én MXGP. Fernandez nam de rol van de gekwetste Tim Gajser over en leidde een aantal ronden, nadat hij Prado van de leiding verdrong. Prado wachtte geduldig zijn moment af om over te nemen. Fernandez viel er vervolgens af en dat gaf Romain Febvre, Thibault Benistant en de op safe rijdende Jeffrey Herlings de kans om op te schuiven. Maar Prado kregen ze niet te pakken. Weer Fernandez in reeks twee, maar wat ze ook deden, ze kregen de foutloos rijdende Spanjaar niet te pakken. Herlings reed stijlvol naar de tweede plaats voor Jeremy Seewer. Die was zaterdag zwaar, en in de eerste reeks veel te veel, gevallen. Prado zat muurvast op de vijfde plaats en zag de GP-zege weg glippen. Zeker toen Febvre in de slotronde hem nog van de vijfde plaats verdreef. Brent Van doninck begon goed aan de campagne met een achtste plaats. We hadden even schrik toen we hem niet zagen doorkomen in reeks twee en er langs de baan iemand verzorgd werd. Maar een lijntje naar het team leerde ons dat er een technisch probleem was gerezen.