MX World

23/06/2015 15:45 - geplaatst door Marcel Dirks

Een GP in eigen land heeft natuurlijk een extra dimensie maar geeft toch ook wat meer druk. Toch kwam Laier relaxed naar de wedstrijd.
Thor.

In de tijdstraining reed ze smooth haar rondjes, en plaatste ze een 5e tijd.
Bij de start van de eerste reeks dook ze op de zevende plaats in de bocht. Na één ronde kwam ze vooribj de pits op de vijfde plaats. Steffi  had duidelijk het goede ritme te pakken want na drie ronden ronden stuurde zij haar KTM reeds naar de tweede  plaats, met Livia Lancelot in haar kielzog. Eén ronde later liep het mis. In de bocht voor de pits kreeg haar motor een klap te verwerken en belandde Laier op spectaculaire wijze naast het circuit. Ze hernam als vierde. Overmand door de pijn in haar elleboog kon ze niet meer aanvallen. Zij reed op safe en kwam ook als vierde binnen.
Volgens de arts was haar elleboog op het randje van dislocatie geweest, met alle gevolg voor de omringende spieren. De arm werd ingetaped en regelmatige ijstherapie toegepast om de zwelling te verminderen. In de warm-up op zondag deed Laier het voorzichtig aan, want er was ruim gesproeid zodat het circuit vrij slipperig was.  
In de tweede reeks kwam Laier als vierde weg. Ze voelde meteen dat ze niet voluit kon gaan, want de pijn kwam onmiddellijk opzetten in de harde knippen.  Toch zette ze meerdere malen de aanval in op Nancy Van de Ven. Op het einde van de reeks werd haar vechtlust beloond en nam ze de derde plaats over. Dat was meteen voldoende voor haar de podiumplaats.
Steffi Laier bewijst hiermee nogmaals dat zij als oudste “WMX VET” nog steeds een van de snellere dames is.