MX World

23/06/2015 14:56 - geplaatst door Marcel Dirks

Teutschenthal – Het circuit van Teutschenthal ligt Anton Gole goed! De Zweed heeft dit weten om te zetten in negen EK-punten! Tijdens de vijfde wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 wist de CreyMert Racing zijn puntentotaal fors te verhogen door een twaalfde plaats te scoren. Door wat lichamelijke ongemakken zoekt Ludovic Brevers nog naar wedstrijdritme. Hij Belg plaatste zich voor de wedstrijd maar kwam helaas niet tot het scoren van punten. Voor Ingvi Bjorn Birgisson blijft het 'kwalificatie spook' hem nog te snel af, de Ijslander moest helaas toe kijken. De overwinning ging naar regerend kampioen Steven Clarke, de leiding in de tussenstand is voor Honda-collega Nick Kouwenberg. Thor voor meer

In de eerste manche weet Anton goed uit de start te komen en hij vestigt zich direct in de punten. Ludovic volgt op de voet, het CreyMert-duo rijdt dus in de punten maar helaas niet lang. In de tweede ronde gaat Anton onderuit terwijl Ludovic hierdoor de negentiende plaats kan overnemen. Na zo'n acht minuten wedstrijd maakt Ludovic een foutje waardoor hij tegen de grond gaat en veel plaatsen verliest. Beide rijders proberen zich terug te knokken maar helaas blijven ze beide buiten de punten. Anton wordt als 27e afgevlagd en zijn Belgische teamgenoot moet tevreden zijn met de 34e plaats.
Voor de tweede manche staat het water bij beide rijders in de mond, het enige wat hun honger kan stillen is punten! Anton komt opnieuw redelijk uit de start en weet op een 20e plaats aan de wedstrijd te beginnen. Daarna kan hij zich met beleid op werken naar een keurige twaalfde plaats. De rijder op de tiende plaats is in zicht en Anton probeert de aansluiting te vinden. Beetje bij beetje komt de 18-jarige crosser dichterbij maar hij moet erg veel risico's nemen. In de tweede helft van de wedstrijd besluit Anton zijn verstand te gebruiken en te kiezen voor de twaalfde plaats. Zowel hijzelf als het team heeft de punten hard nodig als loon naar heel hard werken! Met een twaalfde plaats scoort Anton goed en dat twee weken voor zijn thuis wedstrijd! Ludovic heeft het moeilijk maar opgeven is geen optie, hij moest juist meters maken om beter te worden. Het doel voor deze wedstrijd was kwalificeren om vervolgens beide manches uit te rijden en die missie slaagt. Met opnieuw een 34e plaats stuurt Ludovic zijn CR250F onder de finishvlag door.

Volgende wedstrijd:
De volgende wedstrijd is over twee weken de thuis wedstrijd van Anton. Dan wordt de Grand Prix van Zweden verreden op het circuit van Uddevalla. Waarschijnlijk start Ludovic komend weekend tijdens de vierde ADAC MX Masters wedstrijd in Aichwald.

Uitslagen EMX MX2 #5; Teutschenthal, D:
Dagklassement:
1 Steven Clarke GB Husqvarna 2-1
2 Maxime Desprey F Kawasaki 5-3
3 Brian Hsu D Suzuki 9-2
4 Nick Kouwenberg NL Honda 4-7
5 Damon Graulus B Yamaha 1-14
19 Anton Gole S Honda 27-12

Tussenstand EMX MX2  na 5 wedstrijden:
1 Nick Kouwenberg NL Honda 179
2 Damon Graulus B Yamaha 172
3 Adam Sterry GB KTM 170
4 Maxime Desprey F Kawasaki 170
5 Alvin Ostlund S Yamaha 119
32 Anton Gole S Honda 18

Door: Steven van Kempen/KEMCO Foto: Gino Maes