MX World

22/05/2015 07:45 - geplaatst door Marcel Dirks

We gaan zondag naar de zevende GP in een rijtje van achttien, nu bekend werd dat er ook in Mantova een GP bij komt. Bij Rockstar Energy Suzuki kijken ze met gemengde gevoelens naar zondag. Ook bij hen is er blessureleed. Thor.

Niet bij Desalle, die deze week 26 werd. Hij jaagt op succes in de Britse GP waar hij al eerder met prijzen ging lopen. Vorig jaar werd hij er tweede. Desalle: “Ik heb een heel goede break achter de rug. Ik kon mijn verjaardag vieren wat me mooi de gelegenheid gaf om qualitytime door te brengen met vrienden. Matterley komt er aan. Ik kon er al eerder winnen en ik hou wel van de omloop. Veel kan afhangen van de preparatie en het weer. Ik ben benieuwd wat we nu voor de wielen krijgen. Ik ben goed; ik ben klaar voor het podium en om mijn niveau op te krikken. Ik won al eerder in Engeland, dus ik zie geen reden om dat niet opnieuw te proberen.” Eeerder melden we dat Kevin Strijbos er niet bij zal zijn. Hij reed weliswaar naar drie reekswinsten in Nederland en Belgïe, maar dat gebeurde telkens met veel pijn aan de hand. Hij zal mogelijk in Frankrijk hernemen. Strijbos: “Ik probeer positief tegen de zaak aan te kijken en ging in overleg met het team. We besloten dat het geen zin heeft om met pijn te rijden met het risico dat alles verergert. Een en ander kan een gevolg zijn van overcompensatie aan de pols de laatste week. Ik kreeg twee injecties, maar die bleken niet te helpen. Dus ik rij deze week niet om te zien of rust beterschap brengt. Ik zal met de motor gaan trainen om te zien of we in Frankrijk mee gaan rijden.” Glenn Coldenhoff lijkt wel fit te zijn. Hij blesseerde zich in Spanje tijdens de kwalificaties aan de linker hand. Hij nam een week rust om dan op te bouwen naar Matterley. Waar hij overigens in 2013 zijn eerste GP won.

Coldenhoff: “Maandag zijn we naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek. Alles bleek in orde. Dinsdag kon ik zonder problemen rijden. Voor Matterley gaan we nog één keer met de motor rijden. Ik heb er goede herinneringen aan. Ik moest vorig jaar forfait geven. Het is een leuke baan met  mooie sprongen en meerdere lijnen. Dat staat garant voor mooie races.” Gemengde gevoelens ook bij Jeremy Seeewer. Hij won in 2013 een EMX250-race maar vorig jaar werd de MX2-GP letterlijk niks. Hij kwam ziek aan, viel hard van de motor in de kwalificatie en reed anoniem naar een 13-9 score. Seewer verbleef een week  thuis om te rusten en te trainen. Seewer: “Het was goed om eens een weekje thuis te zijn. Maar ik bleef me wel voorbereiden op dekkomende GP. Matterley is een mix tussen een natuurlijke omloop afgewisseld met mooie jumps. Ook de bodem is wel speciaal, met die grasbodem.” Brian Hsu en Bas Vaessen nemen deel aan het EMX250.