MX World

21/05/2015 17:37 - geplaatst door Marcel Dirks

Jaren lang was Betty Van Lommel een van de snelste crossende dames. Nu beleeft ze volop de revival van de dames motorcross. Op haar manier draagt ze een steen bij tot het promoten van de ladies. Van haar hand een verslag van het EK IMBA in Genk.

AMC Genk had alles in het werk gezet om het circuit op en top te prepareren.  Een stralende dag en 34 ladies achter het hekken… de strijd kon beginnen! Brenda Wagemans maakte geweldige starten. Ze dook telkens als 2de de bocht in achter Steffi Laier. Er werd een strak tempo gereden. Brenda reed een uitmuntende wedstrijd en finishte telkens als 2de met geruime voorsprong op de achtervolgers. Sharon Dekeyser was in de tijdstraining zwaar ten val gekomen. Ze nam deel op een geleende motor. De 4-takt beviel haar schijnbaar want in de reeksen maakte ze prachtige remontes: van 27 naar 20, en van 32 naar 23. Jammer genoeg moest ze de laatste reeks forfait geven wegens te veel pijn. Selene Brummans, onze rookie, reed boven onze verwachtingen. En dat op een 125cc-machine. Voor haar was het de eerste keer tussen de IMBA-ladies. Ze startte telkens in het midden maar vocht als een kleine tijger.  Ze finishte 3 malr binnen de top 20, een super prestatie. Jolien Vleminckx kwam in de eerste reeks ten val en vertrok terug in 33ste positie. De volgende 15 minuten gaf ze alles! Haar inzet werd beloond met een prachtige 15e plaats. In de 2 andere reeksen kende ze een betere start, wat resulteerde in een 13de   en 18de plaats. Haar regelmaat loonde. Joy Couvreur, geblesseerd van de vorige wedstrijd, wou haar team niet in de steek laten. Met zwaar gekneusde ribben en een barstje in de schouder, ging ze toch van start. Joy probeerde zich zo goed mogelijk te weren, maar de pijn was moeilijk te verbijten. Bewonderingswaardig dat zij de 3 heats uitreed. Emmy Schepmans was super gemotiveerd om haar top 10 plaats te verdedigen. En ze vervulde onze verwachtingen met glans! 1ste reeks 12e en ook reeks 3 weer goed op 11.  Maar de 2e heat was haar topper! Ze reed verscheidene ronden op de 5de positie. Emmy deed wat ze kon en kwam knap op 9 binnen.  Kathleen Vanhaeren kwam goed mee uit het starthekken. Ze reed goed op haar tempo en eindigde 27ste.  Een mooie prestatie voor de mama van 2 kids. Door technische problemen in de 2de reeks moest ze al dadelijk met een ronde achterstand aanzetten, maar toch finishte ze ook deze heat. De laatste reeks werd ze 28ste . Sanne Vounckx reed echt voor eigen volk. Er waren veel fans aanwezig wat natuurlijk extra druk geeft. Een mindere start maar toch klom ze op naar de 10de  plaats. Ze zweefde over de “step”.  De 2de heat kende ze een betere start en kon ze haar 12de plaats handhaven. De laatste reeks werd ze ingesloten in de start maar weer vocht ze haar weg naar de 15de plaats.
Jessica Van de Velde voelde zich duidelijk goed in haar nopjes. In de 1ste reeks werd ze aangereden in de start maar klom ze nog op van 23 naar 13. De 2de reeks had ze een goed tempo en eindigde ze knap 7de. in de laatste reeks schoot ze als een speer uit het hekken en reed meerdere ronden in 3e positie en finishte 7e.
Wij waren tevreden met de prestaties van Team Belgium. Podium: 1. Steffi Laier, 2. Brenda Wagemans, 3. Lianne Muilwijck.