MX World

19/06/2014 15:46 - geplaatst door Marcel Dirks

Aanstaande zondag gaat in het Nederlandse Oss op het alom gekende circuit de Witte Ruijsheuvel de eerste van zes wedstrijden van start voor het Europese Kampioenschap zijspannen.
Vorig jaar werden in Oss onze landgenoten Christian Corthouts met zijn bakkenist Dennis Van Den Bulck nipt Europees Kampioen na een bloedstollende finale met net 1 puntje meer dan de thuisrijders de Nederlanders Jarno van den Boomen - Henry van de Wiel .Dat onze noorderburen na deze nederlaag revanche willen nemen staat dan ook vast. Maar er zal ook rekening moeten gehouden worden met de overige Nederlandse duao 's die op eigen bodem altijd goed presteren.

Thor it voor meer over de IMBA Zijspannen

Een opvallende verschijning aan de start in Oss is drievoudig wereldkampioen Sven Verbrugge, maar Verbrugge zit vanaf begin dit jaar niet meer in het bakje maar kreeg via het Pepateam de kans om zijn jongensdroom waar te maken en dat is zelf een zijspan besturen samen met zijn bakkenist Tim Schoenmaekers kijkt hij uit naar deze eerste wedstrijd voor het Europese kampioenschap. Ook Luc Descheermaeker zal weer aanwezig zijn maar hij zal moeten rekenen op een andere bakkenist want Jonas 'Jones' Vanuytsel is na zijn rugoperatie jammer genoeg nog niet klaar voor de strijd en zal de wedstrijd langs de zijlijn moeten volgen. Ook onze overige Belgische teams zullen het onderste uit de kan halen om  een goede prestatie neer te zetten.
Zaterdagavond is er in de feesttent de teamvoorstelling .
 
De uislagen zullen meteen na de eerste manche online staan op smxpics.be
 
GPS adres Aengelbertlaan 60      5342 LA Oss in Nederland
 
 
Hieronder vind u onze deelnemende teams
 
NR 30   Sven Verbrugge - Tim Schoenmaeckers
NR 31   Luc Descheermaeker - ???? met vervangend bakenist
NR 32   Dirk Van Leeuw - Dennis Ruwe
NR 34   Christian Corthouts - Dennis Van den Bulck
NR 36   Dave Op de Beeck - Rudy Van de Vel
NR 38   Gaston Vaes - Jan Bielen
 
MX World wenst alle deelnemende teams veel succes.