MX World

19/06/2014 10:22 - geplaatst door Marcel Dirks

Ze zijn uit het wedstrijdbeeld niet meer los te branden, de twee kleppers van het Standing Construct KTM team. Jammer dat voor Valentin Guillod het venijn zondag helemaal in de staart zat. Hij verloor een kwasi zekere podiumplaats. Ook Damon Graulus blast flink een partij mee, met twee maal punten voor de Franse kampioen MX2. Thor voor het Standing verhaal.

De eerste manche begon met tegenslag voor het Standing Construct KTM Team. Na de start kwam Damon Graulus ten val in de eerste bocht (was te zien op de live uitzending) en moest vanaf een allerlaatste plaats aan een inhaalrace beginnen. Iets verder in de eerste ronde raakte Valentin Guillod betrokken bij een flinke valpartij en moest ook vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Beide rijders stelden alles in het werk om plaatsen winst te boeken maar dit viel niet mee op het circuit van Maggiora. Ondanks dit bleven ze knokken voor wat ze waard waren en uiteindelijk wist Valentin, na een tweede val halverwege de wedstrijd, op een zeventiende plaats over de finish te komen. Damon sloot de eerste manche af op een teleurstellende achttiende plaats.

Beide rijders wilden revanche in de tweede manche en stonden super gemotiveerd achter het starthek. Valentin pakte zijn zoveelste holeshot en begon als leider aan de eerste ronde. Na het tumult van deze openingsronde kwam hij als derde voorbij en hij wist deze positie verschillende ronden vast te houden. In de vierde ronde wist Dylan Ferrandis hem te passeren waardoor hij terugviel naar een vierde plaats. Valentin hield de aansluiting en nam in het midden van de wedstrijd terug de derde plaats over van Jordi Tixier. Hij leek af te stevenen op een derde plaats totdat hij met nog anderhalve ronde te gaan ten val kwam en uiteindelijk teleurgesteld op een zevende plaats over de finish kwam. Damon kwam op een twaalfde plaats uit de start maar wist al vrij snel door te stoten naar een elfde plaats. Lang heeft hij op deze positie gereden maar in de slotfase wist hij met een knap inhaalmanoeuvre Aleksandr Tonkov nog te passeren en kwam zo op een tiende plaats over de finish.

Valentin eindigde op een elfde plaats in het dagklassement en Damon legde beslag op een veertiende plaats. In de tussenstand om het Wereldkampioenschap staat Valentin op een achtste plaats en Damon staat na de wedstrijd in Maggiora op een zeventiende plaats.