MX World

08/05/2014 19:08 - geplaatst door Marcel Dirks

We kregen nog een wedstrijdverslagje binnen Van Bjorn Vanlangenaker die zijn eerste wedstrijd meereed bij de Honda 150cc cup Thor voor zijn verslag

Bjorn neem dit jaar deel aan he EKmx150 van Honda.
Na 2 iets mindere jaren bij de jms 2012 blessureleed en 2013 veel technische pech, ging Bjorn in 2014 na de overstap naar de Husqvarna met volle moed van start.
Hij groeit momenteel stilaan naar zijn beste vorm toe en viel al enkele keren nipt naast het podium.
Bovenop de wedstrijden in de jms en enkele selectieve wedstrijden in de BMB (kester,keiheuvel,Mont saint guibert) startte Bjorn dit weekend ook aan het EKmx150 in Valkenswaard.
Zonder grote verwachting en ervaring op dit niveau vatte Bjorn de tijdstraining aan op zaterdag.
Na een schuiver en het moeilijk vinden van het goede ritme klokte Bjorn de 23ste tijd, hier was hij al bij al tevreden over en ging met volle moed naar de start van de 1ste manche waarin hij na een reeks van 20 min en 2 ronden ook weer als 23ste wist te eindigen.
Hier was Bjorn minder tevreden over daar hij voelde dat er zeker meer in zat.
Dan maar op naar de 2 de manche op zondag die voor hem toch wel een speciale indruk maakte daar er nu veel publiek naast het circuit stond en
er toch een 10 tal trouwe supporters hadden plaatsgenomen waaronder zijn broer ouders maar ook Vader dirk en Zoon Jordy vanheeswijck die hem steeds steunen.
Het begin van de 2de manche zag er veel belovend uit,daar Bjorn startte op de 12 de plaats en dit tempo ook aardig kon volgen.
Na een schuiver boven aan het circuit kwam Bjorn door op een 23ste plaats,met volle moed nam hij snel terug het goede ritme op en reed op 2 ronden tijd terug van de 23ste naar de 16de plaats.
In de actie om van 16 naar 15 te gaan ging hij echter in de fout en kwam bergaf vrij hard ten val over het stuur.
Hierna kwam Bjorn nooit meer in zen ritme en en na als allerlaatste van start te moeten gaan kwam hij als 27ste binnen in deze bewogen 2 de manche
waarin er zeker meer had ingezeten.
Eind conclusie na deze mega ervaring voor Bjorn,is dat er nog veel werk is maar dat hij zeker nog op resultaat kan rekenen als hij op deze weg verder gaat.
Na afloop gaf Bjorn te kennen aan ouders en supporters zich heel het weekendde niet goed gevoeld te hebben en ging maandag voor onderzoek naar de dokter die hem vermelde dat hij het hele weekend met een virale infectie,naar aanleiding van dit mag hij 3 dagen niet trainen,en zal hij dus terug voor het eerst op donderdag weer de training kunnen hervatten.
 
Tot slot wil Bjorn iedereen bedanken die steeds in hem geloofd en hem door dik en dun steunt met kleine toelichting zijn ouders,broer en zussen en sponsors bakkerij vanlangenaker bvba,gear2win,paez racing.