MX World

20/01/2021 12:43 - geplaatst door Marcel Dirks

Er was tot vandaag officieel nog geen teammaat bekend voor Romain Febvre bij het Monster Energy Kawasaki MXGP Team maar Kawasaki kwam vanmorgen met een persbericht dat Ivo Monticelli dat zal zijn. Monticelli was tot eind vorig jaar aan de slag bij het Standing Construct Gas Gas Team van Tim Mathijs.

Klik op Thor voor meer hierover

Persbericht

Voor het eerst in lange tijd komt KRT met een Italiaanse rijder naast Romain Febvre. De 26-jarige Ivo Monticelli gaat zijn tiende seizoen starten in het FIM Wereldkampioenschap en zijn vierde in de MXGP-klasse. Nadat Ivo meerdere keren zich in de topvijf reed van de koningsklasse in 2019 kreeg hij te maken met een knieblessure waardoor hij tevreden moest zijn met toptien-paatsen maar in de laatste paar GP's kon hij toch nog enkele keren doorstoten naar de top-acht.
Woonachtig in Lommel, werd Ivo meteen na het seizoen geopereerd aan zijn gehavende knie en momenteel is Ivo klaar om zijn been over deKawasaki KX 450SR te gooien. Ivo en Romain zullen nauw samenwerken met trainer Jacky Vimond die zijn contract kon verlengen als coach bij het Kawasaki-team.

Ivo Monticelli: “Ik ben verheugd dat ik de mogelijkheid krijg om te rijden in het Kawasaki Racing Team. Er zijn niet zo heel veel fabriekszitjes in MXGP, voor mij dus een hele eer en toch wel een kinderdroom die uitkomt. Ik bracht al wat tijd door met staff en het voelt perfect aan. Ik kon de motor nog niet testen door mijn knieblessure , ik had zowat heel het seizoen last van mijn knie, de dokters maakten de knie zuiver en herstelden de meniscus die een tik had gekregen. Ik moest enkele weken rusten maar ondertussen kon de fysieke trainingen al hervatten en ik ben klaar om de motor te testen, het is nog een kwestie van dagen, ik kan bijna niet wachten om op de KX 450SR te kunnen rijden. Ik ben al begonnen met Jacky Vimond en de team kinesist, ik ben blij dat ik met zulke professionele mensen kan werken. Ik ken Jacky Vimond al heel lang maar het is de eerste keer dat ik de mogelijkheid krijg om op dagelijkse basis met hem samen te werken.Ik ben er zeker van dat het mijn prestaties zal verbeteren met deze mensen rondom mij. Mijn doel is om constant te worden, ik wil voor topvijf-plaatsen rijden en ik ben er zeker van dat als alles volgens plan loopt, dat ook mogelijk is. Ik kan zeker nog veel leren naast een wereldkampioen zoals Romain, ik wil zo snel mogelijk samen met hem het ciruit op...."