MX World

15/12/2018 19:20 - geplaatst door Stingray

In Amneville wordt dit weekeinde de finale van het Franse SX-kampioenschap gereden. Thomas Do en Adrien Escoffier wonnen hun halve finales. In de finale zelf leek Julien Roussaly op winst af te stevenen.  Maar Escoffier kwam hem halen tot jok vervoglens zelf werd voorbij gereden door Do. Maar Escoffier hernam en won voor Do en Lozzi.  de finale. Opmerkelijk was ook de fianelplaats van Carl Ostermann. Deze  - weliswaar uit de kluiten gewassen - jongeman reed tot voor Amneville de 85cc aan flarden. Hij maakte nu zijn debuut in de SX2 en haalde meteen de finale. Ostermann wordt gecoacht door Sebastien Tortelli.

Cedric Soubeyras en Greg Aranda wonnen de schiftingen van de SX1. Drie ronden mocht Fabien Izoard leiden tot 'le Soub' hem passeerde. Nog eens drie ronden later kwam Aranda de tweede plaats opeisen en uiteindelijk zou Valentin Teillet ook nog finaal derde worden.

Voor Escoffier is de SX2-titel binnen. Maar in de SX1 kunnen al de rijders die op het podium stonden nog winnen.

Credits: Soubeyras Joseph Luxembourger, Ostermann FB

Samenvatting vrijdag: HIER KLIKKEN.