MX World

06/03/2019 18:23 - geplaatst door Stingray

Afgelopen zondag kwam Romain Febvre in de tweede reeks  ten val. Het onderzoek in de medische unit stelde hem min of meer gerust. Toch bleef de pijn extreem en zocht Febvre een tweede opinie bij een Belgische dokter (Febvre woont hier gedurende het seizoen). Dr. Peersman van het UZ Antwerpen stelde vast dat de enkel - meer bepaald het Talusbeen of sprongbeen - op twee plaatsen gebroken was. Dit moet operatief verholpen worden volgende week dinsdag.

Eerlijkheidshalve dient gezegd dat Febvre voorbehoud maakte voor de blessure omdat in Argentinië de enkel te fel gezwollen was om goed zicht te hebben op het letsel.

Romain Febvre: "Dit is slecht nieuws dat ik vandaag kreeg over de breuk van het Talusbeen in de enkel. Ik voel me heel slecht. Niet alleen voor mezelf maar voor het hele team en alle betrokken mensen. Het is zoals het is, dit maakt deel uit van de sport. In focus me nu vooral op het herstel via een operatie dinsdag, om zo snel mogelijk  met hersteltraining te beginnen. Ik wil zo snel op de motor zitten. Men spreekt van zes weken. Maar zelfs eenmaal op de motor zal ik  conditie hebben ingeboet zonder trainen. Ik zal wel zien hoe we er voor staan, eenmaal terug aan het rijden. Tot zolang kan ik niet veel zeggen. Laat ik eerst en vooral mijn voet maar eens laten genezen."

Foto: een sip kijkende Febvre (al was dit voor zijn val). Normaal is romai de vrolijkheid zelve. Credits Yamaha.