MX World

03/08/2019 20:30 - geplaatst door Stingray

De MXGP-kwalificatie van Lommel behoorde tot het meest beklijvende schouwspel dat de MX ons tot nog toe bood. Je moet daarvoor een echte crossbaan hebben, die er perfect bij ligt en gasten die er voor willen gaan. Hun kop er voor leggen. Zo eentje is de rosse van Standing Construct KTM. Max Anstie stoof als derde weg achter Tim Gajser en Arnaud Tonus. Bij dat schoon volk zaten ook nog Gauthier Paulin, Jeremy Van Horebeek, die andere Jeremy - Seewer - en Sjon Simpson. Anstie, al drie keer winnaar - in de MX2 - rook bloed. Ging in de aanval op de WK-leider en liet die ter plaatse. Seewer en Febvre kregen vleugels en de Zwitser schoof los naar de vierde plaats. Maar er werd gevallen, ze raakten mekaar in de lucht, ze raakten mekaar bij het rijden, tikten tegen mekaars achterwiel aan. Voor ons als commentatoren  kwam het ene schitterende moment na het andere, maar we kunnen ze niet allemaal meer verder vertellen. Maar het was zo mooi en zo spannend! Uiteindelijk werd een fouten makende Febvre nog derde voor Tonus, die maar net uit de greep van Van Horebeek bleef. En dat  terwijl Arminas Jasikonis een supersterk wedstrijdeinde reed een en sterk herstellende Simpson net niet sterk genoeg bleek om Seewer in te pakken.

De overige Belgen: Jeffrey Dewulf werd achttiende, Kevin Srijbos 22ste, 2 plaatsen voor Cedric Grobben.

Heerlijk, morgen meer van dat.