MX World

05/11/2019 18:23 - geplaatst door Marcel Dirks

Het Dam-racing KTM team pakte in de voorlaatste wedstrijd van het Belgian Endurance Cross kampioenschap de overwinning mee naar Limburg....

Thor it voor een verslagZondag werd de voorlaatste endurance bex bmb/fmb te vitrival verreden, gezien de weersomstandigheden werd de wedstrijd ingekort van 4u naar 3u. Het werd door de modder een echte afval race. Dietger Damianes zette in de training al meteen de snelste tijd neer, hij is dan ook van start gegaan en op het uur van de wissel had hij al een mooie voorsprong op de tweede. Roel Geurts heeft dan de voorsprong verder uitgebreid, op het laatste uur hebben ze een extra wissel gedaan om de motoren te sparen. Desondanks de slechte toestand van het circuit hebben zij zich beiden staande kunnen houden om tot dit mooi resultaat te komen. Na één gemiste wedstrijd als dit duo komen ze terug op de eerste plaats in het kampioenschap. Beide rijders willen dan ook graag ktm belgie en dam racing bedanken voor de steun.

Trainer Joey Massart was uitermate blij met de overwinning: "Gelukkig konden we vrijdag nog een doorgedreven training afwerken waar ik beiden nog wat tips heb kunnen geven. We proberen dit nog vol te houden tot en met de laatste proef en hopelijk pakken ze ook dan de overwinning."