MX World

05/01/2020 12:31 - geplaatst door Stingray

Bij Yamaha kon de pret niet op. Want bij het eerste treffen van 2020 was het meteen raak. Justin Cooper won de finale van de SX25 West Coast. Hij was ook de snelste starter, maar heel lang leidde hij niet. Austin Forkner nam al in ronde een het commando over. Cooper was tweede voor Christian Craig enMitchell Oldenburg. Kampione Ferrandis zat daar achteraan. Hij zou behoorlijk snel derde worden. En toen knalde Forkner op een strobaal. Cooper dus opnieuw leider voor Ferrandis. Hiermee lag de weg naar een eerste zege voor Cooper wijd open en dat bleek ook zo. Ferrandis werd tweede en het is ons op de beelden ontgaan dat Forkner in de slotronde nog werd gepasseerd door Criag en Michael Mosiman, of dat hij straftijd kreeg. Na zijn botsing met de strobaal sneed Forkner - onbegrijpelijk - een stuk van de omloop af. Wat onthouden we? Dat Cooper doorbreekt, dat Ferrandis clever op de titel mikt. En dat er een paar nieuwkomers mee doen. Eens zien of  Michael Mosiman, Cameron Mcadoo, Brandon Hartranft en Derek Drake straks ook mee spelen voor grote prijzen.

Video finale SX250: HIER.

Uitslag en stand: HIER.