MX World

09/02/2020 17:00 - geplaatst door Stingray

Puike omstandigheden voor de slotproef van het Open Italiaanse in Mantova. De dag begon er met de obligate kopstart van Andrea Adamo voor Caleb Grothues en Stephen Rubini. Internationaler kon het niet maar de Zuidafrikaan viel na drie ronden vooraan weg en zou later op geven. Rubini, Maxime Renaux en Mattia Giuadagnini sloegen de handen in mekaar en reden naar Adamo  toe. Met een passage over Rubini en Adamo veroverde Guadagnini in een klap de leiding. Hi jstond ze niet meer af. En won dus voor de moedig verdedigende Adamo, Rubini en leider Renaux. En die sleepte zo de Open Italiaanse MX2-titel in de wacht.

En toen startte de MX1 klasse, maar dan moet U Thorren als je verder wil lezen.

Credits: Offroadproracing.

Na de eerste schermutselingen leidde Tim Gajser voor de heroptredende Antonio Cairoli en Mitchell Evans. Als deze laatste zo in vorm blijft zou hij wel eens de verrassing van 2020 kunnen worden. Afijn dat trio reed de eerste helft in gesloten rangorde. Tot Brian Bogers maar vooral Ivo Monticelli warm gereden waren. Jasikonis moeide zich even, maar kwam een beetje onnozel ten val. Bogers meende zich de beste maar Monticelli zetten een knap koerseinde neer dat hem over Bogers en ook nog over Evans naar de derde plaats bracht. Er zat nog venijn in de staart in de persoon van Alberto Forato. U weet wel, de MX2-rijder met het dikke kontje. Hij maakt dus begrijpelijkerwijze de overstap naar een even dikke brommer en hij walste zich in de slotronden nog naar de vijfde plaats. Dat is misschien wel nummer twee die we in Matterley in de gatenmoeten houden. Met drie op drie is de titel uiteraard voor Gasjer.

In de superfinale beheersten de twee HRC-rijders de hele wedstrijd. Frappant was dat Gajser in de tweede helft van de Superfinale niet bestand bleek tegen de aanvallen van Evans. Of was het de zekerheid om de eindzege die mee speelde, want de Amerikaan was er in Riola Sardo zwaar afgegaan in de start. Antonio Cairoli kwam cruisen, wedstrijd snuiven en werd derde. Daarna volgden Monticelli, Alessandro Lupino en de rest met Rubini als eerste MX2-er op de tiende plaats.