MX World

09/02/2020 17:27 - geplaatst door Stingray

Er werd uiteindelijk toch gecrosst in Hawkstone Park. Niet in perfecte omstandigheden, maar  hey, het is cross. In de MX2 ging de zege naar Tom Vialle…… met een zesde en een eerste plaats. Mikkel Haarup werd twee keer derde, maar telde slechts evenveel punten als de beloftevolle Fransman. Rene Hofer dan? Hij werd tweede in de eerst ren, maar kon dat niet herhalen in de tweede reeks waar hij de tweede stek aan Jed Beaton moest laten die pas zevende was in reeks 1. En hoe zat het dan met Roan van de Moosdijk. De Europese kampioen was namelijk winnaar geworden van reeks 1. Maar Moosdijk miste zijn start, viel terug en reed uit na enkele ronden.

Er reden twee Belgen mee in Engeland. Jago Geerts werd vijfde in reeks 1. Dat was de plaats van waar hi vertrok en na een kleine dip terug op kwam finishen. In de tweede reeks reed hij na een slechte eerste passage van de 14de naar opnieuw een zesde plaats, maar twee ronden voor tijd moest hij die uit handen geven. Jarni Kooij werd  21-ste in zijn eerste koers. In de slotreeks pakte hij vijf dikke punten mee. Er zaten meer Belgen in de MX1, waar das voor onder Thor.

Credits Julien Lieber: JM Racing.

Julien Lieber werd onze beste man met een 6/5 score, goed voro een vijfde plaats. KevinStrijbos werd zevende in de eindstand, vlak voor Brent Van doninck. Ook in de MX1 een gelijkspel tussen winnaar Jeffrey Herlings en nummer twee Shaun Simpson. Beiden deelden de reeksen en een derde plaats, dus steken we kwam prestatie deze van Glenn Coldenhoff op gelijke hoogte met zijn twee derde plaatsen. Harri Kullas, nog altijd  geen - bewust of niet - WK-zitje werd vierde in de eindstand. Yentel Martens viel vroeg uit in de eerste reeks. Niet bevestigde geruchten spreken van een sleutelbeenbreuk.