MX World

28/06/2020 11:32 - geplaatst door Stingray

Geslaagde tray-out, zonder meer, voor de MX For Kids in Lille. Behalve voor een ventje uit Nieuwmoer- Kalmthout. Diens mama had bij MC Lille laten weten dat haar zoontje erg graag wilde leren crossen. Maar dat ze eerst wel eens wilden proberen of hij echt zin had, vooraleer een crossmotortje aan te schaffen. Het werd geregeld en het kleine baasje mocht zaterdag komen rijden bij de try-out. Helaas, vrijdag brak hij bij het spelen zijn armpje.........

Een tiental rijdertjes waren naar de Breughelhei gekomen voor de try-out. Meestal beginnertjes, die vanaf nul moesten vertrekken, dan wat rijdertjes die al ooit eerder gereden hadden en een ervaren jeugdrijdertje om te tonen hoe snel je kan vorderen. Brik Schelfout, Jurgen Bijnens, Kris Fleerackers, Jurgen Van Bellinghen en Steffie Laier merkten we bij de opleiders. Na afloop troffen we enkel lachende gezichten. Jef Leysen (MC Lille): De dag is prima verlopen. De deelnemertjes mochten proeven van de mooie sport, en toen we Thor Van Mechgelen op de grote baan loslieten konden ze zelf zien wat er op korte termijn mogelijk is. Ik denk dat dit initiatief het beste is wat de motorsport kan overkomen. De kop is er af, nu op naar de eerste echte MX For Kids.

In de marge: op de Breugelheide is de kantine open en mogen er tot 200 toeschouwers binnen. Ze moeten wel gaan zitten......

Onder Thor een dikke fotoreportage made by Gino Maes.