MX World

26/07/2020 17:19 - geplaatst door Stingray

Ook een boel schoon volk in de 500 cc. En waar de eerste reeks geen wijziging te noteren viel voorin. Romain Febvre en Glenn Coldenhoff gingen aan en en bleef zo tot op h et einde, met een verschil van net geen drie seconden voor de Monster energy Kawasaki rijder op de GASGAS-piloot. Benoit Paturel (Honda JM) en Jeremy Van Horebeek (Honda Motoblouz) wisselden mekaar af op de derde plaats. Maar beiden verloren terrein in de slotminuten. Zo slaagden de slecht gestarte achtervolgers er in om top vijf te rijden met Jeremy Seewer als derde, Gauthier Paulin als vierde en Arminsas Jasikonis als vijfde.

Tweeëneenhalve seconde bedroeg het verschil tussen de top vier in de slotreeks. Febvre nam meteen Coldenhof te grazen. De rijder uit de Standing Construct GASGAS stal zag zo zijn zegekansen slinken. Maar hij moest wat, opgejut door Paulin en Jasikonis. In de elfde ronde passeerde hij Febvre, en de Fransman werd een ronde later ingepakt door Paulin. Dat liet Febvre niet over zich heen gaan en in de laatste ronde snoepte hij toch de twee af van Paulin.

Coldenhoff wint voor Febvre, Paulin en Jasikonis met Van Horebeek als beste Belg op vijf. De regelmatige Greg Smets werd mooi twaalfde met verderop nog Tallon Verhelst en Heikki Geens.Julien Lieber viel uit in de eerste manche en ploegmakker Paturel in de tweede.

Credits: MXGrietje.