MX World

10/09/2020 10:29 - geplaatst door Stingray

Het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team boekte zijn eerste GP-podiumplaats van het seizoen met Thomas Kjer Olsen in de zevende ronde van de MX2-wereldkampioenschappen in Faenza. Olsen reed twee sterke races, en met respectievelijk een vierde en derde in de heats was zijn podiumplek veilig. Jed Beaton reed ook sterk, kwam van de laatste naar de 12e plaats in de eerste race en zette de appelkar op zijn kop door als tweede te eindigen in de laatste heat.

Meer onder Thor, credits Bavo.

Jed Beaton zette een verbluffende kwalificatietijd neer en stelde de vierde poort veilig, terwijl teamgenoot Thomas Kjer Olsen 13e werd. Beide rijders voelden zich echter klaar voor actie en waren zelfverzekerd toen ze naar het starthek rolden.
De eerste race begon met een tegenslag voor Jed, die crashte in de eerste ronde. Hij moest zich terugvechten van bijna de laatste en eindigde uiteindelijk als 12e. Thomas had een goede start en eindigde als zesde. Hij hield deze positie lang vast, maar maakte de laatste twee ronden nog twee plaatsen extra winst. Met een vierde plaats in de race lonkte een algemeen podium.
Beide rijders begonnen goed in race twee. Jed kwam van de start uit in de top vijf, met Thomas een paar plaatsen achter. Beide rijders werkten zich een weg naar voren en landden op de tweede en derde plaats toen de race ten einde liep. Jed eindigde als tweede in de race en Thomas als derde, wat hem een ​​podiumoproep opleverde. Thomas was derde in het dagklassement en Jed vijfde. Jed staat momenteel vierde in het wereldklassement en Thomas is achtste.