MX World

15/09/2020 09:17 - geplaatst door Stingray

Het staat zo goed als vast dat Roman Febvre kandidaat podiumrijder is. Helaas, het blijkt steeds weer te mislukken......

Verder lezen onder Thor.

Met een reeks snelste ronden was Febvre de man van de race terwijl hij zich een weg baant van een negende plaats naar een derde in een spannende tweede manche . Zo kon hij de herinnering aan een ongelukkige eerste reeks  van zich af rijden. Nadat hij in die manche al was opgeschoven naar de zevende plaats, ging de Fransman buiten de baan en crashte in reclamebord. Hij verloor twintig plaatsen vooraleer hij kon hernemen maar Febvre toonde een enorme vastberadenheid om tegen het einde van de twaalfde ronde weer in de top tien te komen. Dan kwam hij opnieuw ten val. Het koste hem drie plaatsen. die hij evenwel terug op raapte. Twee uur later volgde een indrukwekkende rit: bij het ingaan van de laatste ronde had hij zelfs de twee leiders in het vizier. Ondanks de teleurstelling van de eerste race werd hij vijfde in het algemeen klassement en wordt achtste in de WK-stand.

Romain Febvre: “Het had een hele goede GP kunnen zijn. In de tweede ronde van de eerste reeks ging ik buiten de baan en crashte. Ik was bijna laatste toen ik weer op de baan kwam. Ik kwam terug naar de tiende plaats, maar crashte in een bocht terwijl ik nog steeds aan het pushen was om posities te heroveren. Ik herstartte als dertiende om weer terug te komen en eindigde als tiende ondanks twee crashes. Het was te veel om hoop te houden op een podium, maar toch heb ik alles gegeven om terug te komen na een mid-pack start in de tweede manche. Ik eindigde als derde, dicht bij Cairoli. Mijn snelheid was weer goed in beide races. Ik worstel een beetje met de starts! We hebben volgende week testen gepland in ons programma om ons voor te bereiden op Mantova. "

KRT-collega Clement Desalle vervolgde zijn terugkeer naar snelheid met sterke ritten, goed voor de achtste overall. Na een matige start werkte Clement zich op naar de zevende plaat. En dat in een ritme dat hij zou kunnen vast houden. Hij werd negende. Race twee toonde dat Desalla opnieuw zijn rondetijden tot op het einde vasthield. Halfweg de reeks schoof hij twee plaatsenop en werd zevende. Hij staat nu tiende in het puntenklassement van de serie.

Clément Desalle: “Het was veel beter dan de vorige wedstrijden. Ik had minder pijn in mijn rug, hoewel het de laatste tien minuten moeilijk is omdat de pijn dan toch op komt. Ik ben best tevreden met de dag, afgezien van de starts. Ik had een beter gevoel dan bij de vorige races, en in de tweede manche vandaag kon ik passeren en twee plaatsen winnen in de tweede helft van de race. Het was geen gemakkelijke campagne in Faenza. "