MX World

14/09/2020 11:28 - geplaatst door Stingray

In de openingsrace van de MX2 was het Tom Vialle van de Red Bull KTM Factory Racing-ploeg die de FOX Holeshot pakte, terwijl Jago Geerts van Monster Energy Yamaha Factory Racing tweede werd. Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing kende ook een vliegende start en zat derde. 

Vervolg onder Thor, credits Infront.

Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing maakte al vroeg in de race flinke stappen vooruit, want hij passeerde Bailey Malkiewicz van het Honda 114 Motorsports-team voor de 7e plaats. Niet lang daarna was Ruben Fernandez van SDMCORSE-Yamaha de volgende rijder in Beaton's vizier. Mewse begon na een slechte start aan het herstel en schoof op naar de 7e plaats in ronde 5. Tegelijkertijd zagen we een wissel voorin toen Geerts Vialle kon passeren en de nieuwe leider werd. Omdat de top drie goed bij elkaar zat, begon Maxime Renaux van Yamaha SM Action MC Migliori J1 Racing achter Olsen aan te gaan. De Yamaha-rijder was hard aan het pushen en gebruikte elke centimeter van het circuit. Uiteindelijk wist hij  derde te worden. Even later crashte Renaux en gaf de derde plek terug aan Olsen. Vialle verkleinde de kloof op Geerts tot slechts 1,3 seconden. Maar toen beginnen de achterblijvers een rol te spelen. Daardoor ging Vialle langzamer rijden wat Geerts voldoende ademruimte gaf. Met nog 3 ronden te gaan werd de top 5 aangevoerd door Geerts, gevolgd door Vialle, Olsen, Beaton en Mewse. 

In race twee van de MX2-categorie was het opnieuw Tom Vialle die voorop ging, met Ben Watson en Jago Geerts van Monster Energy Yamaha Factory Racing. Jed Beaton had ook een goede start en ging achter Watson aan voor de tweede plaats, want Geerts zakte naar de vierde plaats, gevolgd door Roan van de Moosdijk en Maxime Renaux van F&H Kawasaki Racing. Vialle leidde de race met 3.8 seconden, met Beaton op de tweede en Geerts op de derde. Beaton vocht hard om Vialle bij te benen. Beaton kwam onder druk staan ​​van Geerts. En het duurde niet lang voordat de # 193 een weg vond en naar P2 ging. Vialle bleef zijn eigen race rijden. Met nog twee ronden voor de boeg leidde Vialle stevig voor Geerts, Beaton, van de Moosdijk, Olsen, Fernandez, Rubini, Renaux en Kevin Horgmo van Marchetti Racing Team KTM. Dat veranderde ook niet meer. 

Tom Vialle behaalde zo zijn tweede opeenvolgende eindoverwinning in Faenza, waarbij Jago Geerts naar de tweede trede van het podium mocht. Jed Beaton scoorde zijn eerste podium van het jaar . Vialle blijft ook het kampioenschap leiden met 354 punten, met Geerts op 21 punten en Renaux als derde.

Tom Vialle: “In de tweede race voelde ik me heel goed. Ik nam een ​​goede start en voelde ik dat ik op de waves sneller was dan in de eerste reeks. Ik bleef gefocust toen Ben Watson crashte en ik een voorsprong van zeven seconden had. Dat deed ik om die flow vast te houden tot het einde. Het was een heel goed weekend en weer winnen is erg leuk."

Jago Geerts: “Ik had een goede start en won de eerste reeks. Ik reed goed, dus dat was leuk. In het begin van de tweede reeks had ik een beetje moeite. Na een kwartier raakte ik het ritme en kwam ik terug op de tweede plaats. Ik heb geen punten verloren en ik heb geen punten gewonnen, maar er zijn nog veel races te gaan.”

Jed Beaton: "Het is duidelijk leuk om weer op het podium te staan sinds Portugal 2019. Daarna volgde een moeilijke periode. Het voelt echt goed aan om terug te zijn. Om eerlijk te zijn is het aapje van mijn rug gevallen. Het was zo lang geleden ik ik wilde dit echt. Ik had het gevoel dat ik goed heb gereden. "